tiistai 26. tammikuuta 2016

Parasta omakotitaloasumisessa

Omakotitaloasumisessa on puolensa. Ei seinänaapureita. On tilaa ja omaa rauhaa. Pihaa jossa lapset saavat kirmata tuulen lailla. Mutta näin talviaikaan arvostan takan olemassa oloa erittäin paljon. Kovilla pakkasilla takkaa lämmitettiin joka päivä, lauhemmalla riittää joka toinen, joka kolmas päivä. Leudon syksyn ansiosta lämmityksellä säästettiin sievoinen summa kun patterikierto laitettiin päälle vasta joulukuun alussa! Minä olen todellinen vilukissa, eli meidän kotona ei palella!


Kun etsimme taloa, meillä on muutamia kriteerejä ja yksi niistä oli takka. Tässä talossa täyttyi kaikki muut kriteerit, paitsi takka. Katsoimme kuitenkin olohuoneen olevan niin iso, että takka mahtuu sinne jälkikäteen asennettuna. Kahden vuoden jälkeen takka saatiin ja voi vitsi miten ihana se onkaan ollut. Kannatti suunnitella vuosi ja miettiä oikeanlaista takkaa!


Takka Tulikiven SAMU, kiiltävää valkoista kaakelia ja värivalinta osui täysin nappiin. Mietimme myös tumman harmaata, mutta valkoinen raikastaa muutoin musta-harmaa-valkoista sisustusta :)
Kaikille talonrakentajille suosittelen lämpimästi takka-leivinuunin hankkimista, sillä se on äärettömän kätevä niin lämmityksessä kuin ruuanlaitossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti