maanantai 15. helmikuuta 2016

Haaveissa uusi ruokapöytä

Olen haaveillut uudesta ruokapöydästä jo pitkän aikaa. Nykyinen ruokapöytä on palvellut jo kymmenen vuotta ja pöydän kansi alkaa olla melkoisen kulahtanut. Lasten ollessa pienempiä päätimme lykätä pöydän hankintaa aikaan jolloin lapset eivät pahoinpitele pöytää enää niin rajusti. (Yksivuotiaat kolusivat pöytää todella!)


Tässä kuvassa pöytä oli vielä melko hyväkuntoinen. Nyt pöydän kansi on harmillisen paljon kulunut.

Ensin haaveilimme korkeakiiltoisesta ruokapöydästä, mutta todettiin miehen kanssa yhteen ääneen, että meidän perheessä ei sellainen kestä. Tai sitten pitäisi kaunis pöytä piilottaa liinalla tai vähintäänkin lasilla. En kuitenkaan halua rajoittaa pöydän ääressä tekemistä vahinkojen varjolla. Enkä halua puunata pöytää hullunkiilto silmissä korjausaineella jotta jokainen viiru jää piiloon.

Tässä kuvassa on katseltu korkeakiiltopöytää. IIk, miten pikkunen esikoinen on ollut!

Välissä jo haaveiltiin tuunaamista, nykyinen pöytä on kuitenkin täyspuinen ja siksi hiominen voisi olla mahdollista. Mutta.. ei kuitenkaan. Hieman kapeampi pöytä toimisi meidän tapauksessamme paremmin. Pituuttakin saisi olla hieman lisää. Todettiin ettei valmiina taida löytyä kriteereitä täyttävää pöytää, joten jätimme asian hautumaan.

KUNNES tuli IKEA ja pelasti. Jälleen. Noin vuosi sitten markkinoille tullut Norråker on kuin tehty meidän kotiimme. Joka kerta Ikeassa käydessä tulee ihasteltua tuota pöytää :) Nyt sitten pähkäillään tuolien väriä. Junnutuolit ovat nämä, mutta piakkoin nekin joutavat pois tavallisten tuolien tieltä. Mikä olisi siis hyvä?
Tuolin pitää ehdottomasti olla selkänojallinen ja pyyhittävä. Tuollainen jakkaratuoli saisi minut hulluksi. Kuvan toisella puolella ovat tuoli on ihan kiva, mutta jalkaosa tuolissa tuntuu rumalle (kollaasin ala oikea). Mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti